PORTFOLIO

2020 – (projekti käynnissä)

Traktorin runkosovitusosien suunnittelu ja valmistus metsäkuormaimia, kaivureita ja muita runkosovitusta vaativia lisälaitteita varten. Tavoitteena on rakentaa Valtran traktoreihin sopiva moduloitu runkosovite, joka sopii mahdollisimman moneen eri traktorimalliin ilman, että peruskoneesta tarvitsee purkaa ja siirtää komponentteja. Olen vastannut kokonaisuudessaan traktorien mittauksista ja kiinnikkeen suunnittelusta (SolidWorks 3D). Lisäksi olen itse polttanut levyosat protoon cnc-plasmalla ja ollut mukana hitsauksessa. Ensimmäinen proto valmistui syyskuun alussa 2020.

Tilannepäivitys 14.9.2020:

Kiinnike oli FinnMetko 2020 messuilla

2017 – 2020
Oaksmoke Octet Grill
on tuote, jonka olen itse suunnitellut ja lisäksi valmistanut prototyypin osat ja ollut mukana koko valmistusprosessin kaikissa vaiheissa. Lisäksi tähänkin projektiin liittyen olen tehnyt myös varaosakirjan, esitteet, nettisivut ja suunnitellut logon sekä neuvotellut tuotteen myynnistä jälleenmyyjien kanssa. Grillin 3D-malleissa on kaikki tuotedata ja esimerkiksi eri kieliset varaosanimet ja -numerot ja nämä tiedot päivittyvät yhdessä 3D-mallin ja työkuvien kanssa ja näin tuotetiedot ovat kootusti yhdessä paikassa ja aina ajan tasalla. 3D-malleja voi suoraan käyttää myös esim. osien ja osakokonaisuuksien tarjouspyynnöissä kokoonpanoina, koska tarvittavat tiedot saadaan listattua 3D-mallin mukana ja lajiteltua vaikkapa työmenetelmän, materiaalin tai muun halutun ominaisuuden perusteella.
Tuotteelle on hyväksytty myös Avainlippumerkin käyttöoikeus.


2018 – 2019
Hi-Tec H500F kaivurin suunnittelu ja proton rakennus

Suunnittelin asiakkaan toiveiden mukaisesti räätälöidyn kaivurin designin ja mekaniikan aiemmin suunnittelemani miinanraivauskaivurin pohjalta tarjouskilpailua varten. Lisäksi suunnittelin traktoriin oman runkosovitteen kaivinkoneen kiinnitystä varten. Projekti sisälsi myös käyttöohjeet, varaosakirjan ja muun dokumentaation. Olin myös valmistamassa puomin osia.


2009 – 2011 (-2018) Hi-Tec H500TMW miinanraivausoperaatioissa käytettävän kaivurin design ja mekaniikkasuunnittelu. Vastasin koko kaivurin mekaniikkasuunnittelusta ja speksien täyttämisestä. Hydrauliikan osalta työ rajoittui vain sylinterien suunnitteluun ja voimalaskuihin. (Venttiilin speksaus, ohjaus, letkutus ja putkitus eivät olleet tehtäviäni tässä projektissa). Radio-ohjattu erikoiskaivuri on varustettu mm. teleskoopilla ja kulmakaivulaitteella ja niitä on toimitettu eri maiden armeijoille miinanraivaustehtäviin.


2018
Kamerayksikön mekaniikkasuunnittelua, FLS-Finland
Konenäköön perustuvan parkkipaikkakameran kiinnityksen ja kameroiden säätömekaniikan suunnittelu sekä yleisen designin ideointi yhdessä toisen mekaniikkasuunnittelijan kanssa.


2015 – 2016 Mekaniikkasuunnittelija, Wallac Oy
Kosketusnäytön ja tietokoneen keskusyksikön integrointi tutkimuslaitteen oveen. Oven ja pc-kotelon mekaniikkasuunnittelu. Myös EMC-mittaukset ja keksintökuvaus mahdollista patentointia varten kotelon levyjen liitoksista EMC-suojauksen toteuttamiseksi.


2002 – 2017 Hi-Tec kaivinkoneet, kelamurskaimet ja puomistot
Erilaisiin peruskoneisiin kiinnitettävien kaivureiden, puomistojen ja niiden kiinnitysten suunnittelu. Coveston Oy. Tältä osa-alueelta minulla on pisin työkokemus. Koneiden suunnittelua Solidworksilla sekä työpiirustusten tuottaminen ja osatilausten tekeminen. Useimmat projektit olivat asiakaskohtaisesti räätälöityjä vähintään peruskonekiinnitysten osalta.


3D-tulostuksia vuosien varrelta. Ensimmäinen 3D-tulostimeni oli Stratasysin SST1200, mutta aika pian korvasin sen avoimemmilla alustoilla toimiviin tulostimiin. Osallistuin mm. Prentan prototyyppisarjan testaukseen ennen tulostimien julkistamista.


PC-pohjaisen kodin automaatiojärjestelmän luonti ja integrointi kalusteisiin. Kaikki mediatoisto, sähköjärjestelmien ohjaus, hälytysjärjestelmä, oma pilvipalvelin jne. samassa kalusteessa.


Sekalaisia harrastus- ja projektikuvia

OsoiteMarsunkatu 3, 24100 Salo
Puhelin+358 45 676 0311
Sähköpostijori.makinen@cadvision.fi
Internetwww.cadvision.fi
LinkedInlinkedin.com/in/cadvision/
Yhteystiedot - Jori Mäkinen
Lue QR-koodi ja talleta yhteystiedot suoraan puhelimeen
Jori Mäkinen