TAKAN LISÄILMANOHJAIN

Takan lisäilmanohjain on tarkoitettu vanhoille takoille, joissa ei ole ilmatuloa sekundääripolttoa varten. Tässä tapauksessa takassa sattui olemaan arinan yhteydessä osia, jotka uudelleen järjestelemällä antoi tilaa arinan takareunan ja tulipesän takaseinän väliin juuri sopivasti, että sitä kautta saisi johdettua ilmaa takan yläosaan.

Arinan takareunan taakse muodostui ilmakanava, kun arinaa kiersi 180 astetta ja poisti yhden ylimääräisen teräslevyn tulipesästä.

Mallinsin sopivan kotelon takareunassa olevan kanavan päälle.

Lisäsin vielä sivulle alas asti menevän päädyn. Sitten vain levityskuvista DXF-tiedostot ja polttamaan osat CNC-plasmalla…

Poltin osat itse kaverin metallipajalla CNC-plasmalla. Metallipajalla oleva plasma on mallia DIY, josta löytyy THC ja yms. herkut. CAM-ohjelmana SheetCam, jolla tehdään työstöradat ja ohjaus tapahtuu UCCNC:llä.

Kokoonpanokuva lisäilmanohjaimesta

CNC-plasmaleikkauksen jälkeen taivuttelin osat särmäyspuristimella ja kaveri hitsasi osat nippuun. Tuollainen siitä sitten tuli. Palamaton puukaasu saa nyt ilmaa takan yläosassa, missä puukaasu syttyy eikä mene pihalle hukattuna energiana.

Palaa takaisin Open Design -sivulle.