ELECTROMYRMEX

Sähkömuurahainen on radio-ohjattu nelivetoinen peruskone, johon voidaan liittää erilaisia työvälineitä ja työkoneita, kuten kelamurskain ruohonleikkaamiseen ja pienen vesakon raivaukseen, lumilinko lumitöihin tai vaikka vain lava tavaran kuljettamiseen. Lisäksi alustaan voi liittää monenlaisia muitakin varusteita – etäohjattavuuden ansiosta hyvä vaikka palosammutustöissä. Electromyrmexissä on kamera, jota voi käännellä esim. FPV-videolasien kanssa eli kun käännät päätä, kamerakin kääntyy. Eli voit ohjata laitetta kauempaa videolasien kuvan avulla. Videolinkit löytyvät sivun lopusta.

Electromyrmex

Electromyrmexin 3D-malli

Proton valmistusta…

Erilaisten akkujen testailua

Moottoriohjain / nopeudensäädin

Moottorin 3D-mallinnus

Vinssin 3D-mallinnus

Vinssin vaijerinohjain

uBECin 3D-mallinnus

Electromyrmexin sähkökomponentteja

Proton osia…

Ennen lopullista mallia hahmottelin useita erilaisia vaihtoehtoja, mutta päädyin speksaamaan vaatimuksiin, että sen pitää olla oikeasti maastokelpoinen ja vähintään 100 kg pitää sallia kuormaa työkoneille, joten pienempipyöräiset mallivaihtoehdot saivat jäädä pois. Pitkään yritin tehdä isopyöräisestä mallia, joka kulkisi myös vaikka kaatuisi ylösalaisin, mutta kamerat ja muut lisälaitteet eivät sitä olisi kuitenkaan mahdollistaneet (tällä budjetilla), joten Electromyrmexiä ei saa kipata.

Seuraava vaihe tässä projektissa on vaihtaa moottorien paikat vielä keskelle runkoa, jolloin vetomekanismi pyörille saadaan samanlaisiksi eteen ja taakse. Sitten vaan katteet päälle, kamerat kiinni ja hommiin…


Proton testailuista löytyy video Youtube-kanavaltani.

Tässä ensimmäinen ajotesti: https://www.youtube.com/watch?v=mtXY3V17m84

Ohjaimen ja moottorien testausta: https://www.youtube.com/watch?v=X4Kou3io5jo

Ensimmäisiä testejä proto kasattuna: https://www.youtube.com/watch?v=KIig8-9BRdA


Palaa takaisin Open Design -sivulle