Estlcam

Estlcam on CAM-ohjelma, jolla tehdään työstöradat ja G-koodi CNC-jyrsin ohjainohjelmistolle. Käytyäni läpi useita eri CAM-ohjelmia, totesin, että Estlcam on ylivoimainen ominaisuus/hinta -suhteessa. Sitä voi käyttää ilmaiseksikin, mutta viive G-koodin luomisen yhteydessä pitenee jokaisella tallennuskerralla. Estlcamin rekisteröinti maksaa noin 50 € (11/2022). Se on ”maksa kerran, käytä ikuisesti” -lisenssi, eli ei jatkuvia kuukausi- tai vuosimaksuja. Lisäksi se toimii paikallisesti omalla koneella eikä pilvipalveluna. Molemmat olivat itselläni ehdottomia vaatimuksia.


Estlcamilla voi tehdä 2D, 2.5D ja 3D -työstöratoja. Lisäksi sillä voi tehdä mm. V-kaiverruksia.


Estlcamin työkalulistoja voi tallentaa useita ja antaa jokaiselle listalle esim. materiaalikohtaiset parametrit, kuten syöttönopeudet.


Asetustiedostot Estlcamille (kun ohjaimena WinPC-NC ja CadVis CNC Router). Asetukset otetaan käyttöön Estlcamissa valikosta: Asetukset – CNC-ohjelmat – Avaa asetukset.

Työkalulista Estlcamille (Cadvision) Työkalulista otetaan käyttöön Estlcamissa Työkalut-ikkunasta: Työkalut – Avaa.

Esimerkki Estlcamin asetuksista.


Tein suomenkielisen käännöksen Estlcamiin. Se tulee seuraavaan viralliseen Estlcamin päivitykseen, jolloin sen voi valita Estlcamin perusasetuksista. Sitä ennen sen voi myös ottaa käyttöön lataamalla tältä sivulta kielitiedoston:

Lataa tästä käännöstiedosto suomeksi (zip-tiedosto, joka pitää purkaa ennen käyttöä)
Kielitiedosto on päivitetty viimeksi 11.03.2023.


Ohjeet käännöksen käyttöönottoon


Esimerkki Estlcamin asetuksista, kun ohjaimena on WinPC-NC ja laitteistona CadVis CNC-router.


Estlcam Suomi Facebook-ryhmä


Opetusvideoita Youtubessa:
V-carve: https://www.youtube.com/watch?v=LEFFogenSvo